Hvad er et Webhotel?

webhotel

Et Webhotel
er en del af en Internetserver. Serveren har delt en harddisk op i en række mapper, der i billedsprog svarer til værelser i et hotel. Nummeret på værelset svarer så til IP-adressen (Domæne-navnet). På værelset er så selve hjemmesiden placeret. Med det billede, er det nærliggende, at den udbyder man bruger kaldes en vært.

Hvad er vigtigt?
Når man vælger webhotel-vært, er der mange parametre, der skal tages under overvejelse, alt efter hvad du skal bruge webhotellet til:

Hvilken forbindelse har værten til Internettet?
Hvilke type hotel tilbydes - Unix eller Windows - eller har man valget mellem begge?
Kan hosten tilbyde netop den type database, du skal bruge?
 Er server-software up to date? - er det de nyeste versioner af databaser, servere og scripts der er installeret?
Hvordan er oppetiden, eller med andre ord, hvor tit har værten tekniske problemer som påvirker Internetsurfernes adgang til netop din side?
Kan dit webhotel opgraders, hvis du får brug for det?
Er der et nogenlunde overskueligt kontrolpanel, hvor du selv kan foretage de mest nødvendige indstillinger?
Er der en godt forhold mellem pris og ydelse?
Hvad koster trafikken? - hvis man har meget traffik = mange besøg på sin side, koster det så ekstra?
Hvordan er supporten, hvis man skulle løbe ind i problemer?

Hvem skal man vælge?
I dag er det omtrent lige så svært at vælge det rigtige webhotel, som det er at finde det rigtige mobil-abonnement. Et totalt uoverskueligt marked, hvor priserne ikke lige er til at gennemskue i forhold til den ydelse, der tilbydes.

En tommelfingerregel er dog, at dem der vælger at være billigst, som regel også tilbyder den ringeste ydelse. Dermed ikke være sagt, at et billigt webhotel ikke kan opfylde netop dit behov.

Har du allerede et Web-hotel, bruger vi naturligvis gerne det, ligesom vi også gerne hjælper med at finde netop det Web-hotel, der passer dig bedst, eller hjælper dig til at skifte dit domænenavn til din nye server.