Lidt om responsive webdesign!

responsive-websites

Responsivt webdesign
(RWD) er i al sin enkelthed web-sider, der tilpasser sig størrelsen på den enhed/opløsning den vises på. Prøv og ændre bredden på dit browser-vindue, og du vil opleve at indholdet tilpasser sig. Store billeder skaleres ned, og indhold flytter sig dynamisk ned under hinanden, hvis der ikke er plads til dem i bredden.

Det vigtigste
RWD består af flere ting, de vigtigste er fleksible billedstørrelser og et flydende design, hvor indholdet fordeles over en skabelon, der skalerer i takt med bredden på browseren, og indholdet fra de elementer, der ikke længere er plads til, fordeler sig over den resterende skabelon, eller fjernes evt. helt, hvis web-designeren har skønnet, at indholdet ikke er vigtigt (f.eks. vises Flash ikke på tablets og smartphones) i forhold til den platform, siden vises på.

Fordelen
ved responsivt webdesign er naturligvis, at det kun er nødvendigt at producere og vedligeholde ét design, der vises lige godt på computer, tablet og mobiltelefon. Især i forhold til sider, der ofte skifter indhold, er der væsentlige besparelser.

Hvorfor bekymre sig om det, spørger du måske, men det er et faktum, at flere og flere tilgår internettet via mobile enheder.

Siden 2010.
RWD er ret nyt, (først beskrevet af Ethan Marcotte i 2010) og er introduceret med Css3, hvor man har fået mulighed for at registrere hvilket medie og opløsning brugeren benytter via media queries, og dermed ændre indholdsvisningen i CSS.

2013 beskrives i webdesignerkredse som "Året for responsive webdesign".