Det svære valg - eller?

choices

De uendelige valg...
Livet i dag byder på en uendelighed af valg. Mere og mere for hvert år. Da jeg var barn, havde vi max. 4 programmer at vælge mellem, når vi skulle se fjernsyn. DR og 3 tyske kanaler. VHS fandtes endnu ikke, og ingen havde så meget som tænkt på en DVD.

I dag har jeg 42 kanaler på fjernsynet, Netflix og HBO via Internettet og en kæmpe samling serier og film delt på lokalnetværket via vores NAS. VHS-maskinen er helt skrottet. DVD'erne har ikke været rørt de sidste par år. Tusindvis af muligheder for at blive underholdt med lige hvad jeg ønsker at se her og nu, med kun et klik på fjernbetjeningen. Den mangfoldighed af valg vi udsættes for i hverdagen, kan tage pippet fra enhver.

Valg af hjemmeside...
Nå, det var lidt af et sidespor - Valg af hjemmeside...Det må da være mere enkelt. Hvad kan jeg vælge? - Ønsker jeg bare et visitkort på nettet - en statisk side i én størrelse? En dynamisk side jeg selv bygger videre på? en blog? Skal min hjemmeside bare kunne ses på en computer, eller ønsker jeg at den skal kunne tilgås fra en tablet eller en mobiltelefon. Hvad med smart-tv? - skal den kunne betjenes via swipe og fagter, eller bare med musen? Og hvad med SEO - kan de mennesker, jeg ønsker skal besøge min hjemmeside nu også finde den blandt de millioner af andre sider på nettet? Skal det være HTML eller PHP? - aargh!

Det behøver heldigvis ikke være så svært. Man kan starte enkelt, og så bygge på hen af vejen. Det vigtigste her er et godt udgangspunkt. Et skelet at bygge videre på. 

I undermenuerne til denne side vil jeg præsenterer dig for nogle muligheder. Der vil nok være en del fagudtryk hen ad vejen, men jeg vil bestræbe mig på at forklare alting i et let forståeligt sprog.